KRF har nå vinglet seg frem til at de vil støtte regjeringen og dekke til U-864…. Men et opprør er på gang…

Før vi tar juleferie viser vi til «siste krampetrekninger» i ubåtsaken.
BT har følgende oppslag i dag :
nyheter
4|lørdag 24. november 2018

– Svært urovekkende Fedje-opplysninger

Nekter å gi seg: Stortingsrepresentant Ove Trellevik (H) er bekymret over det faglige grunnlaget som ligger bak hans egen regjerings beslutning om å dekke til Fedje-ubåten.

Denne uken ble det klart at KrF støtter regjeringens budsjettforslag om å dekke til Fedje-ubåten. Dermed er saken i prinsippet avgjort.

Noen nekter imidlertid å gi seg, og torsdag reiste en større delegasjon anført av Fedje-ordfører Stian Herøy (Sp) til Oslo for å møte Hordaland-politikerne på Stortinget.

Med i følget var blant andre professorer fra Universitetet i Bergen. De advarte mot å ta for lett på risikoen for at kvikksølvet kan lekke ut.

– Tsjernobyl og Fukushima har vist at lite sannsynlige hendelser kan skje, sa Matthias Kaiser, professor og senterleder ved Senter for vitenskapsteori

– Et jordskjelv kan skape hull i fyllingen. Selv om faren for det er lav, så er det betydelig jordskjelvaktivitet i dette området, advarte Anders Goksøyr, professor ved Institutt for biovitenskap.

– Dere må ta inn over dere at dette er verdens største punktkilde for kvikksølv. Vi snakker om en enorm miljøkatastrofe om det slipper ut, utbasunerte Einar Sletten, professor emeritus ved Kjemisk institutt.

November 2018

Det UTENKELIGE skjer hele tiden. …Nå har vi i dette området hatt en del utenkelige ulykker i løpet av 14 dager: 1.-fregatt kjører på tankskip og synker. 2.- mann i fritidsbåt savnet. 3.- flytedokken på CCB kantrer og synker. 4 – fritidsbåt kolliderer med Marineskip….MEN IKKE NOE UTENKELIG KAN SKJE med kvikksølvubåten har Kystverket og Regjeringen bestemt.

U-534 ble hevet uten problemer på 90 tallet. Men det var før den tid «ekspert-konsulentene» fikk blande seg for mye inn ?