Hummersesongen er fra 1.oktober til 1.desember her hos oss.—Mindre enn 25 cm kastes ut igjen, har den rogn skal den også kastes ut igjen.—Hummeren er stasjonær og holder seg stort sett i et begrenset område.— Her er litt fakta som noen har lurt på:

Slik formerer store krepsdyr seg:

Kongekrabbe, taskekrabbe og hummer parer seg vanligvis når hunnene akkurat har skiftet skall og er myke. Da er hunnene svært sårbare og trenger vern mot rovdyr.

Hunnene skiller ut feromoner som forteller hannene at de er klare for parforhold.

Hannene har skallskifte i god tid før eller etter hunnene slik at han kan beskytte hunnen, hjelpe til med det gamle skallet og være sammen med henne til det nye har blitt rimelig hardt.

Når hunnen er kvitt det gamle skallet snur hannen henne rundt og parer seg med henne, buk mot buk.

Hannene har et spesielt formet beinpar helt fremst under halen. Beinparet danner et rør som brukes til å overføre spermpakker til spermlommene som hunnene har ved egglederne i buken.
Hvor mange egg som gytes ser ut til å være tilpasset hvor mye sperm som er lagret.

Les mer…..https://forskning.no/havforskningsinstituttet-partner-skall–og-bunndyr/harde-sjekketriks-i-skalldyrverden/673251

Hummeren avbildet er ca. 40 cm lang. Hummer under 25 cm og hummer med rogn skal kastes ut igjen. Det samme gjelder hvis den fanges i garn og ikke i teine.