Fikk en mail fra han som driver Norsk-Keltisk forening. Ifølge han er jeg KELTER. Det meste av mine 25 % engelske DNA kommer fra rundt London, 7% fra Holland og 18% fra Tyskland. Resten er felles Scandinavisk etnisitet.
Men jeg forbandt ikke dette med at jeg var av Keltisk opphav med mine engelske, hollandske og tyske biter av DNA.
Her er mailen fra Ivar som jeg traff i dag og hadde en hyggelig prat med. Den Y37 testen det er tale om har jeg tatt, den viser DNA fra far til sønn hele veien bakover.
 
Av en eller annen grunn er det mange som kaller meg Norvald men det kan jeg leve med.
 
Hei Norvald.
Takk for praten i dag.
Som R1b er du keltar. Så god som nokon.
R1b-U106 vitnar om at du er av Vest-Europeisk opphav. U-106 har konsentrasjon av slekt ved kysten av Holland og Frankrike, og i aust-England og lavlands-Skottland. U-106 skils seg ut frå L21 gruppa som er meir vest-England, høglands-Skottland, Wales og Irland.
Innvandringa av U106-keltarat til Norge kan ha skjedd både frå aust-England og lavlandet i Skottland.
Det får vi berre vite om du tar ein y-37 test på Family Tree DNA. då får du treff på slektsnamn på klanar det er lettare å finne opphavet til.
Ivar
17.09.19
Gode Egil.
Det eg kan lese av namna på 4 av dei 5 nœraste DNA-slektningane dine, er ei sannsynleg innvandring til Vestlandet frå Yorkshire/Northumberland.
Den keltiske slekta di kom truleg over til England frå Normandie, og blei ein del av Danelov-områda då vikingane kom ca. 800 e.kr.
Ivar
18.09.19