HENSIKTEN MED Å LEGGE UT DETTE ER Å FÅ FLERE INTERESSERT I HVOR STRILEN STAMMER FRA. ——De få DNA tester vi kjenner til viser at halvparten av strilene kan ha keltisk opprinnelse, altså fra Irland, Wales osv. —–Men da må den andre halvparten komme fra andre steder….men hvor fra ?

Her er webredaktør Egil sitt DNA……Har også bestilt fra www.livingdna.com. Da får jeg vite mor-og farslinjer flere tusen år tilbake pluss mer detaljert om hvilken region(er) mine 24% Engelsk kommer fra og om Keltisk er innblandet der.

68,1%
Skandinavisk
Skandinavia er en region i Nord-Europa som omfatter Sverige, Norge og Danmark. Skandinaviske personer deler en felles nordgermansk arv. De germanske stammene i antikken reiste sørover til kontinentet langs handels-, fiske- og erobringsruter, og til slutt kolliderte de med romerne. Migrasjon fra Skandinavia til andre deler av Europa startet flere århundrer senere, men på slutten av 1900-tallet emigrerte flere millioner skandinaver til Amerika. Den skandinaviske kulturelle innflytelsen er åpenbart i Midtvesten, der mange i lokalbefolkningen bærer skandinaviske etternavn og holder fast i familieoppskrifter på skandinaviske matvarer – som lefse – fra generasjon til generasjon. Gammel norrøn mytologi er også blitt en del av det vanlige engelske språket: flere av ukens dager er oppkalt etter gamle norrøne guder.
24%
Engelsk
Storbritannia – spesielt den østlige delen av de britiske øyene – har blitt befolket kontinuerlig i minst de siste 15.000 årene, med nyere etniske stammer (fra før det 11. århundre), inkludert pre-Kelts, Kelter, Romerne, Angelsakserne, Skandinaver og Normans. Mer nylig – det vil si fra middelalderen – migrerte andre etnisiteter til Storbritannia, enten ved invitasjon (europeiske jøder i 1070, invitert av William erobreren, selv om de ble utvist ca. 200 år senere), i kraft av den afrikanske slavehandel Tilbake til 1730-tallet), eller handel (inkludert det eldste kinesiske samfunnet i Europa, dateres tilbake til 1800-tallet). Etter andre verdenskrig økte den mangfoldige innvandringen med sprang, slik at smeltedigelen av engelsk etnisitet har sett økt mangfold fra Karibia, Sør-Asia og Afrika. Når det er sagt, dominerer den dominerende «opprinnelige» britiske etniske gruppen av engelsk, selvfølgelig, og inkluderer de keltiske arvinger, siden noen av henholdsvis walisisk, skotsk og irsk avstamning har bosatt seg i dagens England.
7,9%
Nord- og Vesteuropeisk
Befolkningen i Nord- og Vest-Europa består hovedsakelig av tyskere, franskmenn og nederlendere. Denne regionen er blitt påvirket av betydelige historiske begivenheter, inkludert reformasjonen av den katolske kirken, renessansen, den protestantiske reformasjonen og den industrielle revolusjonen. Erobringer av imperier og kolonialisering har spredd nord- og vesteuropeiske folk rundt på hele kloden, med betydelige befolkninger i Amerika og deler av Afrika og Oseania. Området er fødestedet til den vestlige kulturen, inkludert innovasjoner innen kunst, litteratur, filosofi og vitenskapelig metodologi som er blitt standard i hele verden. Spesielt vesteuropeere tar mat svært alvorlig. Europeiske kulinariske ferdigheter og spiseetikette er høyt utviklet, der håndverksprodusert vin og ost, kakebaking og kokkelering er løftet opp til en kunstform.

Ser ut som mine 7,9% av Nord og Vesteuropeisk etnisitet kommer fra Østerrike og Tyskland med tipp-tipp oldefedre/mødre på min farfars side. Begynnelsen av 1800.  —-Spennende å se hva mine 24% Engelsk er satt sammen av. Svar i juli 2018.